BJÄRNUMS REDSKAPSFABRIK - SVENSK PRODUCENT AV KVALITETSREDSKAP

OM BJÄRNUMS REDSKAPSFABRIK

Bjärnums Redskapsfabrik AB grundades 1880 i Helsingborg av Valter Havström. 1902 flyttade Valter fabriken till det natursköna Bjärnum i Skåne.

I över ett sekel har Bjärnums Redskapsfabrik AB tillverkat och levererat redskap för bygg, anläggning, trädgård, jordbruk och snö. Under företagets mångåriga historia har en gedigen och svårslagen kunskap om och kring hantverket byggts upp. 2014 flyttade produktionen in i nya moderna lokaler.

Stålet i våra spadar och skyfflar är svenskt stål som bearbetas och även härdas på plats, och skaften till produkterna är svarvade ur dansk ask och svensk furu. Därför kan man utan att överdriva säga att våra produkter står för allra högsta kvalitet. Detta förmedlas genom logotypen där björnen får symbolisera den styrka och kraft som produkterna tål att utsättas för.

Bjärnums Redskapsfabrik är en del av Byggtilbehørs Gruppen AS.


HANTVERK

Under företagets mångåriga historia har det byggts upp en gedigen och svårslagen kunskap om och kring hantverket. Stålet i Bjärnums spadar och skyfflar är svenskt stål som bearbetas och härdas på plats. Skaften till produkterna är svarvade ur dansk ask och svensk furu. Bjärnums Redskapsfabrik AB står för allra högsta kvalitet och björnen i logotypen symboliserar den styrka och kraft som produkterna tål att utsättas för.


BORSTPRODUKTION

Starks borstar startades 1903 då Karl-Oskar Stark börjar binda ryktborstar hemma vid köksbordet i Odenslanda utanför Växjö.

Sortimentet innefattar allt från mindre handborstar till kvastar, golvborstar och kalkborstar. Hantverket har efter hand blivit allt mer mekaniserat och de senaste decennierna utvecklats till en fullskalig borstproduktion.

Under våren 2015 gjordes produktionsinvesteringar i en ny borstmaskin och produktionen flyttades till Bjärnums Redskapsfabrik AB.